Парфе с кисело мляко и плодове

  • 2 кофички кисело мляко
  • 3 пакетчета желатин
  • 100-150 грама ядки ( по избор )
  • сокът от 1 компот ( по избор )
  • 200 грама подове - каквито има според сезона
  • захар на вкус - около 1 чаена чаша
Разтваряме 2 пакетчета желатин в сока на компота. Оставяме киселото мляко да се отцеди за 1-2 часа, колкото да се сгъсти.
Смесваме отцеденото кисело мляко със сока и разтворения в него желатин, добавяме плодовете, ядките, разбъркваме и сервираме в десертни купички. Добре е парфето да се остави за няколко часа в хладилника.
По желание отгоре може да украсим с още плодове, сметана и бисквитки.

Коментари

Популярни публикации