Картофи огретен
- 1 кг картофи
за бешамеловия сос:
- 400 гр. прясно мляко
- 100 гр. кашкавал
- 50 гр. краве масло
- 1 с. л. брашно
- галета
- 1/4 ч. л. индийско орехче
- сол и черен пипер на вкус
Брашното се запържва в масло до лек златист цвят.
Налива се млякото и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. Ври няколко минути, докато се сгъсти. Настъргва се кашкавал и се разбърква, докато кашквалът се разтопи напълно.
Картофите се заливат със соса, разбъркват се и се поръсват обилно с галета. Върху галетата се поставят няколко парченца масло. Пече се в умерено загрята фурна около 30 минути (до златисто).
Коментари