Картофи огретен

  • 1 кг картофи

за бешамеловия сос:
  • 400 гр. прясно мляко
  • 100 гр. кашкавал
  • 50 гр. краве масло
  • 1 с. л. брашно
  • галета
  • 1/4 ч. л. индийско орехче
  • сол и черен пипер на вкус
Картофите се сваряват, обелват се, нарязват се на кубчета и се изплакват със студена вода.

Брашното се запържва в масло до лек златист цвят.

Налива се млякото и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. Ври няколко минути, докато се сгъсти. Настъргва се кашкавал и се разбърква, докато кашквалът се разтопи напълно.

Картофите се заливат със соса, разбъркват се и се поръсват обилно с галета. Върху галетата се поставят няколко парченца масло. Пече се в умерено загрята фурна около 30 минути (до златисто).

Коментари

Популярни публикации