Ненаситната монахиня

  • 3 яйца + 2 жълтъка
  • 1 ч. ч. непълна захар
  • 1 ч. ч. брашно
  • 5 с. л. вода
  • ванилия

Сироп:
1 ч. ч. захар карамелизираме на слаб огън. Когато покафенее изсипваме 1 ч. ч. вода и оставяме да се разтвори захарта.

Крем:
Разбиваме 2 белтъка и 5 с. л. захар докатос е получи гъста смес.

Глазура:
Разтопяваме 4 с. л. вода и 4 с. л. захар на котлона, след което добавяме 60 гр. масло, махаме от огъня и добавяме 4 с. л. какао.

Разбиваме яйцата и захарта до побеляване и сгъстяваме, прибавяме водата, брашното и ванилията.

Изсипваме тестото в намазана с олио форма и печем на умерена фурна. След изпичането му го набождаме с вилица и поливаме с целия сироп. след това намазве с крема от белтъци и заливаме с глазурата.

Става лесно и бързо!

Коментари

Популярни публикации