Ненаситната монахиня
- 3 яйца + 2 жълтъка
- 1 ч. ч. непълна захар
- 1 ч. ч. брашно
- 5 с. л. вода
- ванилия
Сироп:
1 ч. ч. захар карамелизираме на слаб огън. Когато покафенее изсипваме 1 ч. ч. вода и оставяме да се разтвори захарта.
Крем:
Разбиваме 2 белтъка и 5 с. л. захар докатос е получи гъста смес.
Глазура:
Разтопяваме 4 с. л. вода и 4 с. л. захар на котлона, след което добавяме 60 гр. масло, махаме от огъня и добавяме 4 с. л. какао.
Разбиваме яйцата и захарта до побеляване и сгъстяваме, прибавяме водата, брашното и ванилията.
Изсипваме тестото в намазана с олио форма и печем на умерена фурна. След изпичането му го набождаме с вилица и поливаме с целия сироп. след това намазве с крема от белтъци и заливаме с глазурата.
Става лесно и бързо!
Коментари