Лятна супа
- 10 малки картофа
- 4 моркова
- 1 праз
- 400 гр зелен фасул
- 1 л вода
- 1 1/2 кубче пилешки бульон
- магданоз и копър
- 30 гр масло
- 4 сл брашно
- 800 мл мляко
- сол и пипер
- 1/2 чл захар
- 2 жълтъка
Разтваряме булжона във врящата вода и добавяме нарязаните картофи, моркови и праз за около 10 мин. Добавяме зеления фасул за още 5 мин. Изваждаме зеленчуците.
Оставяме да изври, докато стане 200 мл.
Запържваме брашното в маслото. Доливаме от бульона и разбъркваме енергично докато сместта стане гладка. Добавяме сол, пипер, захар и жълтъци докато бъркаме.
Отместваме от котлона и добавяме зеленчуците.
Поднасяме поръсена с магданоз и копър.
Den bærbare kokeboken
Ulla-Lena Huser
Коментари