Лятна супа


  • 10 малки картофа
  • 4 моркова
  • 1 праз
  • 400 гр зелен фасул
  • 1 л вода
  • 1 1/2 кубче пилешки бульон
  • магданоз и копър
  • 30 гр масло
  • 4 сл брашно
  • 800 мл мляко
  • сол и пипер
  • 1/2 чл захар
  • 2 жълтъка 

Разтваряме булжона във врящата вода и добавяме нарязаните картофи, моркови и праз за около 10 мин. Добавяме зеления фасул за още 5 мин. Изваждаме зеленчуците.

Оставяме да изври, докато стане 200 мл.

Запържваме брашното в маслото. Доливаме от бульона и разбъркваме енергично докато сместта стане гладка. Добавяме сол, пипер, захар и жълтъци докато бъркаме.

Отместваме от котлона и добавяме зеленчуците.

Поднасяме поръсена с магданоз и копър.


Den bærbare kokeboken
Ulla-Lena Huser


Коментари

Популярни публикации