Пълнозърнест хляб с орехи
2 чч пълнозърнесто брашно
2 чч бяло брашно
25 гр мая
300 мл хладка вода
6 сл олио
1 чл сол
1 чл захар
4 сл нарязани орехи
3 сл слънчогледово семе
3 сл сусам
2 сл маково семе
Разтваряме маята във водата и соатвяме да шупне. Разбъркваме брашното, солта и захарта, парвим кладенче, изсипваме маята. Замесваме. При нужда добавямеоще малко брашно.
Когато се хомогенизира добре тестото добавяме орехите и останалите семена. Продължаваме с месенето, за да се разпределят добре.
Оставяме да втаса в купа, покрито с кърпа.
Слагаме в продълговата форма и оставяме да втаса отново. С четка намазваме с малко вода и поръсваме обилно със семена по избор.
Печем в предварително загрята до 180 гр фурна.
http://recepti.ezine.bg/r-8048-%D0%9F%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%82_%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1_%D1%81_%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%B8
2 чч бяло брашно
25 гр мая
300 мл хладка вода
6 сл олио
1 чл сол
1 чл захар
4 сл нарязани орехи
3 сл слънчогледово семе
3 сл сусам
2 сл маково семе
Разтваряме маята във водата и соатвяме да шупне. Разбъркваме брашното, солта и захарта, парвим кладенче, изсипваме маята. Замесваме. При нужда добавямеоще малко брашно.
Когато се хомогенизира добре тестото добавяме орехите и останалите семена. Продължаваме с месенето, за да се разпределят добре.
Оставяме да втаса в купа, покрито с кърпа.
Слагаме в продълговата форма и оставяме да втаса отново. С четка намазваме с малко вода и поръсваме обилно със семена по избор.
Печем в предварително загрята до 180 гр фурна.
http://recepti.ezine.bg/r-8048-%D0%9F%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%82_%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1_%D1%81_%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%B8
Коментари