Баница от Вили Кръстева
за тестото:
След това го режем на парчета, които оформяме като топчета и слагаме в отделеното брашно. Разточваме всяко топче поотделно. Ако кората започне да се лепи на точилката, ръсим брашно (кората е достатъчно тънка, когато през нея се виждат шарките на мушамата отдолу :))
Когато кората е готова я навиваме на точилката и я пренасяме върху кърпа или вестник. Наръсваме с мазнината, първо по краищата, а после и в средата. По същия начин наръсваме и плънката. Вдигаме единия край на кърпата и навиваме. Нарязвмае на парчета, които подреждаме в предварително намазана тава на разстояние.
Печем в умерена фурна, затоплена предварително.
- 1 кг. брашно (пресято)
- 1 яйце
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. оцет
- 1 ч.ч. вода
- 1 щипка сол
- 250 гр. сирене
- 3 яйца
- 250 мл. кисело мляко
- 1 щипка сода
- олио и маргарин
След това го режем на парчета, които оформяме като топчета и слагаме в отделеното брашно. Разточваме всяко топче поотделно. Ако кората започне да се лепи на точилката, ръсим брашно (кората е достатъчно тънка, когато през нея се виждат шарките на мушамата отдолу :))
Когато кората е готова я навиваме на точилката и я пренасяме върху кърпа или вестник. Наръсваме с мазнината, първо по краищата, а после и в средата. По същия начин наръсваме и плънката. Вдигаме единия край на кърпата и навиваме. Нарязвмае на парчета, които подреждаме в предварително намазана тава на разстояние.
Печем в умерена фурна, затоплена предварително.
Коментари