Милинки

1кг. брашно
мая
1с.л. сол
750 мл хладка вода
3+3 с.л. зехтин
200 гр. сирене

за заливката
50 гр настърган кашкавал
100 гр масло
1 сл галета

Брашното се пресява, прави се кладенче, в което се сипва разтворената във водата мая и солта.   Разбъркваме и добавяме раздробеното сирене.

След като замесим тестото си намазняваме ръцете с 3-те сл зехтин и продължаваме да месим.

Оставяме да втаса около 30-40 мин.

От втасалото тесто късаме малки топчета, които оформяме с намазнени ръце и нареждаме в кръгла тава. Ако е останала мазнина я изливаме върху милинките. 

Оставяме да втасат пак.

Разтопяваме 100гр масло и го оставяме леко да се позапържи. Слагаме 1с.л. галета, щипка сол и оставяме цялата смес докато добие лек златист цвят. Като поизстине се намазват милинките. Да има галета върху всяка милинка. Наръсва се с малко настърган кашкавал. 

Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Коментари

Популярни публикации