Бухти 3 вида
стават от вълшебното тесто.
**********************************
**********************************
Замесваме не много твърдо тесто, което да става за точене. Разточваме на кора дебела около 4 - 5 мм. и режем на кръгчета или на ромбчета, които пържим в горещо олио. Така изпържени може да ги поръсим с пудра захар.
**********************************
- 2 яйца
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1/2 ч.л. сода
**********************************
- 200 гр. прясно мляко или вода
- 1 ч. л. захар
- 1/2 ч. л. сода бикарбонат
- 2 яйца
- щипка сол
- брашно колкото поеме
Замесваме не много твърдо тесто, което да става за точене. Разточваме на кора дебела около 4 - 5 мм. и режем на кръгчета или на ромбчета, които пържим в горещо олио. Така изпържени може да ги поръсим с пудра захар.
Коментари