Ябълков сладкиш
- 250 гр. масло
- 150 гр. пудра захар
- 200 гр. брашно
- 3 с.л. топло прясно мляко или вода
- 3 яйца
- 1 ванилия
- 1 ч.л. бакпулвер
- няколко ябълки
Разбиваме маслото със захарта, от която оставяме 2-3 с.л. за белтъците.
Разбиваме трите жълтъка един по един с 3 с.л. топло прясно мляко (вода), 1 ванилия, 200 гр. брашно и 1 ч.л. бакпулвер.
Прибавяме и белтъците, предварително разбити на сняг със захарта.
Изсипваме сместа в тавата, предварително намазана с масло и посипана с брашно. Заглаждаме сместа, а отгоре подреждаме в кръг обелени, дебели 1 пръст ябълки, които се застъпват. Ябълки трябва да има върху цялата повърхност. Отгоре се поръсва с 1-2 ч.л. кристална захар.
Коментари